Womb Wisdom Retreat NL

Je vindt hier de Nederlandstalige reviews van Womb Wisdom Retreat
De inhoudelijke tekst is helaas (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.
Klik hier om terug te gaan naar de Engelse tekst.

Omdat Yama’s werk voorbij land- en taalgrenzen reikt, heeft ze voor een grotendeels Engelstalige website gekozen. Mocht je behoefte hebben aan verduidelijking, dan kun je haar mailen en zal ze je vragen graag in het Nederlands beantwoorden.

Wat betreft de voertaal van de events en sessies: het is Yama’s intentie om zoveel mogelijk mensen die interesse hebben in haar werk te kunnen bereiken. Sessies, ceremonies en retraites worden daarom soms in het Nederlands, soms in het Engels en dan weer tweetalig gegeven, afhankelijk van de deelnemers. 

Zo helend, deugddoend, fijn. Nieuwe mooie inzichten en o zo veel herkenning en her-innering. Verzachting en diepe ontspanning in een heerlijke groep sisters waar het ineens zo voelbaar was… “Ik ben jou en jij bent mij”. Helemaal vervuld en verzacht met een helder kompas en nieuwe stappen terug naar huis om alles verder te integreren. Dank, dank, dank lieve Yama, Ava, Yvon en Serafina voor jullie fantastische ondersteuning … en de fantastische groep sisters. Heb van jullie allemaal genoten.

Rianne Kalyani Rooijakkers,
,

Hoe kan ik in woorden vangen wat ik ervaren heb? Ik merk dat het me stil maakt. En tegelijkertijd wil ik laten horen hoe bijzonder het was om een week met Yama en 11 andere vrouwen in Portugal te verblijven tijdens een Womb Wisdom Retreat. Ik ben letterlijk in het diepe gesprongen, last minute aangemeld en me overgegeven aan wat zou gaan komen. Ik had niet echt een idee of verwachting. De begeleiding van Yama is oprecht, betrokken, speels, vertrouwd, muzikaal, levendig, stil, respectvol, met toewijding, humor, integer en in het moment. De locatie in Portugal was magnifiek! En mijn eigen proces: hoe mooi was het om zo duidelijk weerstanden te voelen en grenzen, waar kon en mocht ik groeien en waar was het gewoon een grens. Mezelf trouw beloven, aan al mijn kanten. Yama, dankjewel!

Suzanne Wohrmann

Een hele week samen met vrouwen. Rituelen, samen delen, dansen, huilen, veel plezier maken Het maakte me bang toen ik besefte dat ik me echt ingeschreven had voor de Womb Wisdom Retraite. Ik wou eigenlijk niet weten wat me te wachten stond, maar ik zou me overgeven aan het proces en later mijn ‘oordeel’ erover vormen. 

Het is geen oordeel geworden, maar een voordeel… zoveel bevrijding, zoveel liefde mogen ontvangen en geven, oude patronen loslaten, hard werken en genieten van het resultaat, de universele band met alle vrouwen van het bestaan gevoeld en gevoed en in liefde voor mijn baarmoeder en de rest van mijn lichaam bij mijn bestemming gekomen – vanuit zielsverbondenheid met alles wat leeft. Het vuur in mijn leven terug mogen voelen en beleven. Zonder brandwonden, zonder verstikkende rook. Ik wens het elke vrouw toe! Deze enorme bevrijding! Dank je YamaIk hoop dat nog veel vrouwen de moed hebben om samen met jou op pad te gaan! De veiligheid en liefde die jij uitstraalt, is grenzeloos en genezend in alle opzichten! 

Hilde, Belgium

Twee jaar geleden deed ik de Womb Wisdom Retreat voor vrouwen. Ik ging erheen, begeleid door een hoop innerlijk commentaar, vooroordelen en stoffige overtuigingen, angst en boosheid in mijn lijf.
 Ik belandde ter plekke in een sfeer, ruimte en samenzijn, die vooral als heel gewoon, natuurlijk, vervullend en als thuiskomen aanvoelde. Het begin van heel veel meer vrouwenwerk met Yama

Ine Braaksma

Na een aantal jaren geleden eerst eens een Tantra Ceremonie met de hart-helende kracht van Sacred Cacao door Yama bijgewoond te hebben, waarin mijn hart volop open ging en ik me geïnspireerd voelde, heb ik me in oktober 2017 ingeschreven voor de Womb Wisdom week in Portugal. Samen met prachtige vrouwen bracht deze week een heftig proces in gang voor mij. Wat heb ik me in het begin overweldigd gevoeld en wat ben ik mijn kwetsbaarheid en weerstand uitvergroot tegengekomen! Volop ademen en elkaar durven aanraken bracht stromende, helende emoties. En ik voelde ook de veiligheid om eens wat minder in mijn kracht te hoeven zijn en me niet mooier voor te stellen, maar te zijn wie en hoe ik op dat moment was. De Cacao Ceremonie en Sister Cirkels waarin we verzusteren en samen zongen vond ik heerlijk. Ik dank je Yama, want om 13 Wilde Vrouwen die zoveel kracht uitstralen en al hun ditjes en datjes doorgaand te vertrouwen en te begeleiden, is waarschijnlijk niet te onderschatten. Ik ik voel me nu meer in mijn kracht en in het moment. Dank ook aan de jongere en oudere sisters in de groep, jullie zijn beeldschoon en uniek en ik hou van jullie!  

Marjan

Er is echt heel veel veranderd in de Womb Wisdom Retreat. Het voelt als een ervoor en erna. Ik kan het allemaal niet in een paar regels kwijt. Ik kwam binnen met de verwachting er misschien wat wijzer van te worden en ik had van tevoren erg tegen het groepsproces opgezien. De grootste impact was de opening die ontstond bij het ijsbad en de liefde die ik van je mocht ontvangen, Yama. Met wat er toen verschoven is, was het eigenlijk vrij eenvoudig om mijn boosheid naar mannen toe los te laten. Mijn ervaring waarbij ik het sacraal-mannelijke mocht ontvangen was prachtig. Wat ik meeneem is een gevoel van heelheid, het weten dat ik tot liefde in staat ben, een gevoel van overvloed en een kalmte in mezelf die er nooit eerder was. Mijn plannen zijn om de openheid en vibe vast te houden en dat is soms hard werken, maar ook niet zo moeilijk als ik hard gevreesd. Ik wil meer van dit soort contacten, vandaar dat ik naar het sisterweekend kom. En wat voor mij de echte grote eye-openers waren: Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen, en ‘Het enige wat je hoeft te doen is bewust aanwezig zijn bij wat er nu gebeurt. 

Merel Bogaard, nieuwetijdskind.com

Zo dankbaar dat ik hier onderdeel van was en ben. Dank aan alle fantastische vrouwen die er met elkaar een voor mij onvergetelijke week van hebben gemaakt. In het bijzonder Yama Voorhorstvoor de liefdevolle ‘losse’ begeleiding waardoor we allemaal onze eigen helende krachten konden ontdekken, liefde gul konden delen en warme sisterhood konden ervaren. 

Emma Coppieters

In onze cultuur zijn we nog maar weinig met alleen maar vrouwen bij elkaar om onze wijsheden te delen. We durven het vaak niet om open over onze onzekerheden als vrouw te spreken met onze vriendinnen, zussen, moeder of oma’s omdat we niet meer geleerd hebben om intieme onderwerpen bespreekbaar te maken en onze adviezen gul met andere vrouwen te delen. Als je dit wel doet, zal je merken dat je meestal niet de enige bent met deze vragen of onzekerheden en dat het heilzaam is om dit te delen met andere vrouwen. Juist met vrouwen kun je helen op deze intieme laag. 

Als je behoefte hebt om de oude wijsheden van vrouwen onderling te delen, zou de Womb Wisdom Retreat goed kunnen aansluiten. Yama weet hiervoor een veilige en rustige bedding te creëren waarin je kunt ontspannen, voelen wat je nodig hebt en wat je over hebt om aan anderen te geven. Er is ruimte voor je eigen ontdekkingstocht hoe je jouw thema’s verder kunt helen en verdiepen.

Laurien

Wat was het een super fijne week! Zo blij dat ik erbij mocht zijn en wouw wat grensverleggend bezig zijn is dit op een hele fijne, warme en veilige manier. Zóó dankbaar voor wat jullie met elkaar neerzetten. En wat een super fijne vrouwen allemaal! Nu weer eerst even landen en alles zijn plekje laten vinden maar genoeg om weer een grote stap verder te kunnen. De geweldige muziek gaat hier nog steeds verder…

Aileen Marbus

Deze 5-daagse Womb Healing Ritual door Yama Voorhorst was een prachtervaring, heerlijke dagen met ware verbindingen; een aanrader voor iedere vrouw! 

Veel vrouwen dragen bewust en/of onbewust pijn en verdriet van onze moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit andere levens met zich mee of hebben een trauma opgelopen in dit leven waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren ging. Maar onze baarmoeders huizen de grootste macht een vrouw bezit: de macht om te creëren, op alle niveaus. We zijn ons vaak wel bewust van de kracht van onze baarmoeder te bevallen van de mens, maar weten niet hoe deze macht in te zetten voor de geboorte van creatieve projecten, persoonlijke genezing, gezonde relaties, spirituele groei en verandering. In deze retraite van Yama leer je daar volop mee te connecten. 

Mariëlle Cornielje

Dankjewel Yama, voor wie je bent, wat je doet, voor jouw liefde, jouw geloof in mij, jouw soms pijnlijke spiegel die oh zo leerzaam is, jouw eerlijkheid, puurheid, zuiverheid, kwetsbaarheid, warmte, vrijheid, vrouwelijkheid, je geduld, je allesziende oog, jouw helende handen, jouw multitasken en jouw gave! Dankjewel voor het pad dat je bewandeld en mij daarin inspireert op mijn weg van heling. Dankje voor het openen van de womb wisdom. Dankjewel alle lieve vrouwen in de retraite, voor al jullie delen, voor jullie zijn, voor spiegelen wat ik onder ogen mocht komen door in jullie ogen te kijken, voor jullie liefde en warmte, jullie speelsheid, eerlijkheid en heerlijke eigenheid, voor jullie moed en jullie durf én voor jullie glimlachen en twinkeltjes in de ogen. Ik mis het samen zijn.

Merit Koelink

Zó mooi, puur, helend, diepgaand, verbindend en liefdevol… dat wat Yama de wereld in brengt (zichzelf en dit diepe transformerende en verdiepende werk). Ik kan een retreat bij Yama uit de grond van m’n hart & bekken aanraden.

Marleen Bosch

Dankjewel voor de geweldige Womb Wisdom Retreat in september 2019. Ik heb je al vaker bedankt. Wat een diepe duik was dat.
Diep genoeg om definitief afscheid te nemen van alle overlevingsmechanismen waar ik altijd in heb gezeten en mijn leven te gaan leven i.p.v. overleven. Dankjewel. Ook dankjewel aan alle sisters die hierbij waren. Voor jullie openheid en liefde

Joyce van Dun