The Sacred Path Jaartraining

In deze jaartraining voor vrouwen reizen een jaar lang met elkaar op, aan de hand van ons eigen, persoonlijke kompas als richtinggever op ons persoonlijke transformatiepad – wat we in diepe verbondenheid met elkaar afleggen. We werken onder andere met Sharing Cirkels, Meditatie, Rituelen, Zingen, ondersteunende Medicijnplanten en Transformatie Coaching.

De voertaal is Nederlands en/of Engels, afhankelijk van de deelneemsters. Yama zal zorgen dat iedereen die wil deelnemen haar kan begrijpen.

Voor de komende editie, check de agenda van Deva Yama

Alleen maar dankbaarheid voel ik… Wow… wat een mooie training was dit! Die verbinding met de aarde en tegelijk met het grotere wat niet zichtbaar is maar wel voelbaar, dat gun ik elke vrouw. Dankbaar dat ik van jou heb mogen leren… bij jou mijn weg vond naar ultieme rust en kalmte midden in de overgave… Wat bewonder ik jouw toewijding aan jouw pad… Dank je lieve Yama Voorhorst!

Judith Penninx,

Yama, you are some kind of special…! Wat voel ik veel bewondering voor je lef, je trouw, je vertrouwen om ieder van ons richting te geven en ons ons pad te laten gaan. Dankjewel!

Ellen van den Brink,

De veilige bedding van sisters en vooral de liefdevolle basis die Yama neerzet, is echt een veilige baarmoeder geweest. Die veiligheid neem ik mee! En bovenal neem ik een onwijze bak met liefde en dankbaarheid mee voor dit jaar, voor alle Sisters en voor mezelf! Ik zou het pad zo nog een keer willen bewandelen!

Merit Koelink,

Deze training bracht me dichter bij mezelf, maakte dat ik bewuster in het leven sta, gaf me inzichten in mijn gedrag en hielp me daadkrachtiger te worden. Een bijzondere reis met mooie methode om meer bij jezelf te komen. Ik heb vele tools ontvangen en uit mogen voeren op het gebied van bewustwording. Ik ben daadkrachtiger geworden. Dankjewel!

Jacintha,

Dank voor je openhartigheid. Door jou voel ik me opgeroepen voel om puur te zijn. Om echt te leven wat er in mij is. Ik bewonder jou om je toewijding aan jouw pad en kan daar veel van leren. 

Myrte Amons

Lieve Yama, jij hebt me hoop en bevestiging gegeven en doet dat nog. Zo eerlijk en integer. Jij voelt oer-, jij voelt krachtig, wijs en heeeeel menselijk. Dag mooie ziel ik hou van jou!

Vera van de Vrugt

The Sacred Path is een jaar lang jezelf gunnen om dieper af te dalen in jezelf en je te bevrijden van patronen en gewoontes die je niet langer dienen. Samen met een groep sterke en wijze vrouwen elkaar een spiegel voorhouden en groeien. Yama leidt deze bijeenkomsten liefdevol, met muziek, magie en sprankelend plezier!

Myrte Amons

Wat ben ik dankbaar om te reizen op dit pad. Met jou, Yama. En met de andere sisters. Je bent voor mij inspiratie, ik heb zoveel bewondering voor hoe je jezelf hebt weten te helen en hoe je al je doorleefdheid nu op zo een krachtige en liefdevolle manier deelt met ons, met de wereld. Het is een gift. Wat heb ik dit nodig om mezelf en mijn draken nog meer onder ogen te komen, beren op de weg los te laten die me niet meer dienen om vanuit een nieuwe ruimte iets anders te kunnen gaan kiezen wat vooralsnog niet mogelijk bleek te zijn. Zoveel dank voor jou en deze bijzondere jaartraining. Aho!

Janna Bakker

(…) Ik begin te zien dat het helemaal oké is waar ik nu ben en dat ik precies ben waar ik hoor te zijn. Ik ben op de goeie weg. The Watcher… yep!! Fijn dat alles er mag zijn, dat jij Yama altijd eerlijk bent, direct, puur, vol liefde, aanwezig, veilig en te vertrouwen bent… en dan heerlijk met humor de boel van een ruimere kant kan belichten! Heel inspirerend en bevrijdend! Dank je voor het mooie werk dat je doet, diepe diepe dankbaarheid!  Ik voel weer duidelijk de YES-JA-SI voor het pad dat ik heb gekozen!! Dankjewel lieve mooie Yama, voor deze mega bijzondere en transformerende jaartraining en voor wie jij ‘bent’.

Merit  Koelink

Ik heb een jaar lang gereisd met deze prachtige groep vrouwen. Mijn kompas was ‘Schaamteloosheid’. Het heeft me gebracht naar diepe angsten en patronen en die heb ik vrij mogen laten. Ik voel me rijk en diep ontspannen na een heerlijk afsluitend weekend, waarin ik mocht koken voor iedereen, met een cacaoceremonie, mijn allereerste zweethut en zo veel belichaamde sisterhood om mij heen.

Eva Serafina Reijnders 

Een jaar lang heb ik mij laten leiden door mijn kompas woord ‘Waardig’. Het was een mooie reis langs vele lagen, gedragen door- en gedeeld met mijn zusters. Vol bewondering voor onze toewijding aan ons zelf, ons woord, en aan elkaar om heel diep te zakken in alles wat zich aandiende… zo dankbaar!

Esther Renate Glas

Ik had geen idee waar ik aan begon en al helemaal niet welk een impact dit traject zou hebben; ik dacht eigenlijk dat het een fijn samenzijn met vrouwen zou worden. En ja, het was zeker een fijn samenzijn, maar het reikte velen malen dieper. Zo mooi om samen op reis te zijn, elkaars spiegel te zijn, met ieder haar eigen kompas. Mijn kompas was een jaar lang ‘overgave’. En o, wat kwam ik veel momenten tegen waarin ik juist niet in de overgave was… en geleidelijk aan voelde ik dat ik een keuze had en dat ik steeds vaker vanuit mildheid koos voor overgave. Keuzes maken is ineens veel makkelijker geworden; ik hoef mijzelf alleen te vragen ‘draagt dit bij aan overgave of niet?’. Inmiddels het jaartraject afgerond, maar nog steeds werkt het door en voel ik dat er in mij iets veranderd is: milder, zachter en meer in het moment aanwezig,… kortom: overgave!

Als je vast loopt in je leven of een verlangen hebt maar niet weet hoe dat te bereiken of je wilt iets veranderen in je leven… dan kan ik dit traject van harte aanbevelen. Het reikt verder dan reguliere trajecten en therapeuten vaak bieden. Het gaat veel dieper… dieper naar de kern. En vanuit je kern bewegen en stap voor stap een volgende stap zetten. Yama Voorhorst biedt warme begeleiding maar is ook heel resoluut en gaat niet mee met jouw saboteurs en draken. Ze lost het niet voor je op, maar ondersteunt je bij het in je eigen kracht komen en voelen welke stap je wilt/kunt zetten en om dit ook daadwerkelijk te gaan doen.

Manon Jansen

In 2017-2018 deed ik voor het eerst mee aan The Sacred Path, jaartraining voor vrouwen. Ik vond het bijzonder om te beginnen met het vaststelen van je eigen kompas en van daaruit te onderzoeken, te genieten en te struggelen met alles wat er op mijn pad ligt en komt. Het zorgvuldig volgen van mijn persoonlijke kompas ‘Ruimte‘, langs de stappen op dit transformatiepad die Yama voor ons had uitgestippeld, leidde tot grote inzichten. Onder andere dat je eerst moet aanvaarden en omarmen waar je nu bent en het verleden (hoe je hier gekomen bent) goed mag aankijken, voordat er een zuiver verlangen naar iets nieuws kan groeien… En daarna pas de volgende stap… en de volgende… alles stap voor stap.  Op zoveel facetten bleek mijn kompas een leidraad te zijn, dat had ik niet kunnen bedenken. De vele thuis-oefeningen waren voor mij van grote waarde, er zijn echte eye-openers geweest.
Het is een heel individueel pad waarbij je echt je eigen creator van het proces bent. Het is een heel sterke manier om vanuit liefde je eigen patronen te onderzoeken, het geeft je de kans om die patronen te veranderen. Yama geeft vele handvatten en je mag er zelf mee stoeien. Wat ik meeneem uit de training is dat ik me realiseer dat ik zèlf verantwoordelijk ben voor mijn reacties op alle uitdagingen in mijn leven. Ik voel dat ik meer zelf de regie heb, dat ik niet overgeleverd ben aan alle tegenslagen, maar dat in alle tegenslagen juist de parel huist. Yama, je bent echt groots in wat je losmaakt en weet te transformeren!

In 2018-2019 heb ik The Sacred Path nog eens gedaan, dankbaar dat Yama last minute nog een plekje binnen de nieuw jaargroep kon maken voor mij. Ik weet nog dat ik binnen tien minuten dacht: dit keer komt het niet alleen door de oefeningen en mijn kompas, dit jaar ga ik meer connectie voelen met de andere vrouwen. En dat kwam uit. Wat was ik blij met iedereen in de groep!
Mijn nieuwe kompas ‘Lichtkracht‘ heeft me echt als een wegwijzer door roerige stormen geloodst. Om met de afsluiting te ontdekken dat lichtkracht geen handeling, geen actie of ander doe-ding is: Lichtkracht voor mij, gaat over de plek in mijzelf, voorbij verhalen en acties, waar het stil is. Mijn sleutel is het woord, PLEK, in mijzelf. Zo eenvoudig, toch een jaar voor nodig om echt te ontdekken dat die plek er altijd is. Nu nog oefenen in het vinden of het zijn op die plek.
Het ceremonieel gebruiken van de medicijnplanten op deze dagen is voor mij een grote toegevoegde waarde. En het zingen! Eerst zingen, en hup: we zijn ingecheckt, althans zo voelde dat voor mij. 

Yama, you are really some kind of special… wat voel ik bewondering voor je lef, je trouw, je vertrouwen om ieder van ons richting te geven en ons ons pad te laten gaan!

Ellen van den Brink

Hoewel vertrouwen een groot thema in mijn leven is, voelde ik bij Yama meteen al een vertrouwen door haar eerlijkheid, oprechtheid, directheid, openheid en warmte. Dat zorgde dat ik me veilig voelde. Ik voelde dat ik op dit punt van mijn leven deze verdieping nodig had. Een keerpunt. Het was tijd om mijn eigen keuzes te maken zonder goedkeuring van andere, gaan leven zoals ik dat wil. Het werken met een kompas als richting, iedere vrouw haar eigen kompas, de muziek, sisterhood, de plantmedicijnen, de meditaties, de verschillende opdrachten en oefeningen, de veilige bedding van Yama; alles zorgde er voor mij voor om me te openen voor het avontuur naar binnen en naar buiten. Ik neem een onwijze bak met liefde en dankbaarheid mee voor dit jaar, voor alle Sisters en voor mezelf!
Ik zou het pad zo nog een keer willen bewandelen! 
Dit is misschien wel het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven wanneer je verdieping zoekt in jezelf / je leven, om eindelijk eens uit die bekende en veilige cirkeltjes te stappen en het avontuur van het onbekende aan te gaan op weg naar innerlijke vrijheid. Het is een prachtig pad met steeds meer verdiepende stappen, welke mooi opgebouwd zijn en welke met veel liefde, support en eerlijkheid wordt begeleid door Yama. Als je er voor gaat, ga er dan ook helemaal voor, niet meer jezelf verbergen maar alles eruit halen om de shift te maken waar je naar verlangt.

Merit Koelink

Tegen vrouwen die overwegen om mee te doen bij een volgende editie van The Sacred Path zou ik willen zeggen: “Vooral doen!” Als je dit pad met toewijding volgt, brengt het je veel inzichten en antwoorden plus handvatten om dingen echt anders te gaan doen in je dagelijkse leven. Ik kwam teruggetrokken en afgescheiden van mijn spirituele pad binnen, en vertrok volop vertrouwend op mijn intuïtie, blij met mezelf, verbonden met mezelf, met mijn lief en met de groep! Vanaf nu blijf ik handelen naar de roep van mijn ziel.

Emma Coppieters

Commitment aan mijn Sacred Path
Een tijdje terug voelde ik hoe mijn lijf een vette harde JA zei tegen mijn volgende stap. En meteen dook mijn mind er bovenop, onderdrukte het en snoerde mijn mond. Aarghh… dit kende ik… mijn mond snoeren, omdat mijn lichaam toch wel echt iets belangrijks te melden had… iets wat veel groter was dan ik… iets wat werkelijk verbonden was met een nog groter veld, maar wat ik nog even lekker veilig tegenhield. Was het dan echt tijd voor dit? Mijn twijfel maakte dat ik alleen nog maar meer JA voelde in mijn lijf. Bang voor opnieuw een diepe duik in het niet weten..is het dan nooit klaar? Blijkbaar niet..er is nog iets veel groters te doen.
Het is tijd om grenzeloos te volgen… en dit is veel meer en veel grootser dan ooit… stoppen met lekker veilig badderen in wat ik al aan het doen was….ik mocht verder gaan… vanuit mijn recht om hier te bestaan, naar me openen voor grenzeloosheid… Wat een kompas! “Grenzeloos” is grote rotsen beklimmen, het hele universum overzien, reizen door lagen die ik wist maar waar ik nog niet in durfde. “Grenzeloos” is mijn lichaam volgen en de stroming, verbonden met iets dat veel groter is dan ik, toestaan en door mij heen laten gaan. De tijd van van het stille brave meisje wat altijd deed hoe het hoorde is nu echt voorbij.. het mag groter, buiten de lijntjes.
En het is eng… heel eng… En het is tijd om te openen..voor dit. Dank je wel lieve Yama Voorhorst, dat jij deze stap nu helder maakt in mij.

Judith Penninx

Jouw werking op mij is groots en kan mij soms tot diep in tranen ontroeren. Jouw pad, jouw kracht, jouw Zijn geeft mij de hoop en kracht om ook stukken in mezelf aan te durven kijken en te helen. En juist ook weer dit wat je nu deelt daar heb ik zoveel bewondering voor. Kwetsbaarheid is een kracht, het maakt je ongelooflijk puur en zo menselijk. Het leren surfen over de golven en alles mag er zijn, alles is welkom. Alles is welkom bij jou en alles is welkom hier en bij alle mooie sisters om jou heen. Dankjewel Yama voor wie jij bent!

Fieke Boekhorst

Lieve Yama, mooie zuster. Open, kwetsbaar, jij in je volledigheid. Juist ook hierdoor voel je voor mij als een anker, vol wijsheid, echt zuiver. Ik voel in jou een grote herkenning. Je inspireert me te blijven navigeren op dat wat er wil in commitment naar spirit en daarmee naar dat wat het hoogste dient. Ik voel me werkelijk ontmoet. Dit prachtige Sacred Path waar we elkaar mogen tegenkomen, is een zegen.

Hannelore

Ik voel me altijd zo gezien en welkom bij jou en dat is al vanaf het moment dat ik je op Lorelei ontmoette en direct mocht ervaren dat jij me in mijn donkerte zag. Jij liet me voor het eerst in mijn leven voelen dat echt alles er mag zijn en niets nog weggestopt moet worden … dat alles welkom is… echt álles … en dat ik naar mijn gevoelens mocht gaan kijken en luisteren ipv naar al die verhalen. Jij bent een enorme hulp en motivator in de reis naar mijn oorspronkelijke, pure Zelf… naar mijn kern. Ik ben zo dankbaar jou op mijn pad te mogen ont-moeten. Dank je ook voor jouw eigen zo open en kwetsbaar delen. Alleen al daarmee raak je me enorm diep en toon je me hoe mooi en waardevol is om je vanuit je kwetsbaarheid te laten zien en horen en mag ik voelen wat dat met me doet. Hoe jij je pad gaat is zo’n enorm voorbeeld… alles aankijken, alles aangaan… helemaal. No escape… zo puur, rauw en kwetsbaar. Steeds weer, dieper en dieper… naar de kern. Het nodigt mij enorm uit en motiveert me enorm om mijn pad verder te blijven wandelen… te blijven hopen en vertrouwen… en (h)erkennen. Ik hou van je manier van communiceren: kordaat en direct EN altijd vanuit liefde en zachtheid, vanuit dat enorme grote hart. Je laat me vaak zien… oh, zó kan het ook! En al die wijsheid breng je op zo’n manier dat ik het ook kan ‘vatten’ en er echt iets mee kan! Je leert me hoe steeds weer alles terug te brengen naar het NU… en in mijn hart. Bij jou voel ik zo duidelijk die verbinding met alles wat er is, met het grotere geheel. Het doet mij dromen van wat er nog meer is dan ik nu ervaar… Als ik jou zie, zie en voel ik zoveel licht, hoop, verlangen en durf ik zelfs langzaamaan te gaan vertrouwen.

Rianne