Sjamanistische Medicijn Retraite – Nederlandse Reviews

Je vindt hieronder de Nederlandstalige reviews van de Shamanic Medicine Retreat.

Klik hier om terug te gaan naar de Engelse pagina, met beschrijving van de retraite en reviews in het Engels.

Omdat Yama’s werk voorbij land- en taalgrenzen reikt, heeft ze voor een grotendeels Engelstalige website gekozen. Mocht je behoefte hebben aan verduidelijking, dan kun je haar mailen en zal ze je vragen graag in het Nederlands beantwoorden.

Het is Yama’s intentie om zoveel mogelijk mensen die interesse hebben in haar werk te kunnen bereiken. Sessies, ceremonies en retraites worden daarom soms in het Nederlands, soms in het Engels en dan weer tweetalig gegeven, afhankelijk van de deelnemers

Allereerst mijn complimenten voor de steadiness waarmee jij en je team de 4 dagen hebben gedragen, YamaDe ruimte die er was om in ons proces te gaan was zuiver, mooi en uitnodigend. Ik heb me veilig en ondersteund gevoeld en ben je persoonlijk zeer dankbaarDe muziek was prachtig en zeer dragend voor dat wat zich tijdens de ceremonies wilde laten zien.  

Thierry la Fronde

De retreat van afgelopen weekend was voor mij zonder twijfel de beste ooit die ik heb mogen ondergaan en ervaren.

Johan Huver

Vanochtend werd ik wakker met de woorden: ‘Get out of Your f***ing Drama!‘ Dat schreeuwde ik in mijn droom tegen een onbekende vrouw. Ik zag geen gezicht, maar ik heb het vermoeden dat ik het tegen mezelf uitschreeuwde.  Jouw woorden resoneren nog na: ‘Drop the Bullshit‘.  Dankjewel voor je support tijdens de meeste intense reizen die ik tot nu toe heb mogen maken, Yama.

Joyce Bosch

Ik kan een retreat bij Yama zeer aanbevelen. Ze is puur en zorgvuldig in haar aanwezigheid, de gebruikte tools en de samenstelling van het begeleidende team van assistenten.

Ava Ine Braaksma

Door jullie liefdevolle, veilige bedding en magische muziek kon ik diep duiken in mezelf, en de ondoorgrondelijke lessen van het Universum met een lach en een traan opsnuiven. Wat doen jullie dit werk op een prachtige, toegewijde wijze.

Frank Jennisken

Ik wil je zeggen hoe ongelofelijk dankbaar ik ben voor de gift die ik heb mogen ontvangen (…).  Jouw vrouwelijkheid en de menging met het Shamisme is van een Hoge Orde...

Hans Karssen

Ik ben heel dankbaar dat ik het afgelopen weekend heb kunnen deelnemen aan het retreat. De ervaring was overweldigend. Mede dankzij de goede en liefdevolle organisatie. Jullie zijn een prachtig team. Nogmaals bedankt! Licht en Liefde,

Eric

Terugkijkend, maar vooral voelend, denk ik: qua kracht en diepte en zorg is het echt UNIEK wat je neerzet, Yama. De zorg en bedding is ongekend, hoe bepaalde deelnemers met intense problematiek een veilige plek krijgen. En hoe je het aandurft met hen. Ik heb er diep respect voor. Het voelt echt heel erg goed. En uniek omdat jij je daarin onderscheidt van al de anderen. Dát is echt je kracht.   

Amonisia Hennekam

Lieve Yama, ik ben je super super dankbaar voor hoe jij en het team er voor me zijn geweest, me zien, en de bedding van onvoorwaardelijke liefde. Een goede bedding is heel belangrijk voor me, die is voor mij ook afgelopen weekend zo essentieel geweest. In mij heeft echt een heel wezenlijke verandering plaatsgevonden.  Ik heb eigenlijk nog totaal geen besef van wat jij allemaal doet, inzet, geeft van jezelf tijdens zo’n retraite en waar je het vandaan haalt. Maar zie wel dat het veel is. DANK. 

Patrisia Waijers

Dank dank dank voor afgelopen weekend. Wat een diepe lessen en transformatie.  Het was heerlijk om zo vlak bij jullie en de muziek te zitten en jullie toewijding en zorgvuldig afgestemde werk te zien. De klanken, de stilte, de liefde, de spiegels… Jullie zijn ware tovenaars met energie. Wát een heling verrichten jullie met jullie aanwezigheid en jullie muziek. Indrukwekkend! En dank voor de uitdaging om mijn stem te laten horen terwijl ik nog diep in het medicijn zat. Een prachtige oefening om steeds mijn alignment te voelen, ook als ik erbij lig als een aangespoelde kwal.  Ik voel dat ik – samen met jullie – nog een hele weg ga afleggen. 

Margit Harten

Tweede retraite bij Yama. Tijdens de reis voel ik me beetje bij beetje terugkeren naar mijn zorgeloze, vrije, spontane, enthousiaste prille kindertijd, mijn centrum. De tijd vóór het leven ingewikkeld en pijnlijk leek te worden, waartegen ik beschermd moest worden door verregaande defensiemechanismen en overlevingsstrategieën uit te dokteren.  
Yama, hoed af voor wat je teweegbrengt. Jouw werk zonder dogma’s (want dan was ik al roepend en tierend weggelopen), met een gigantische draagkracht, veel zachtheid, liefde, een diep- diepgaande heling mogelijk maken. Zonder betutteling wordt stelselmatig de eigen verantwoordelijkheid duidelijk gemaakt. Vanuit heel diep van binnen. Dank Dank Dank! 

Sandrine uit België

Wihawoeha, ik voel me zo onwijs bruisen! De levensenergie/sexuele energie stroomt weer door me heen. Dacht dat ik die kwijt was, maar hij moest even wakker gemaakt worden. Ik tintel, voel me groot, dankbaar, nederig, vrouwelijk, sensueel, mooi, enz enz. Ik kon zo goed voelen dat ik in mijn kracht en centrum kon blijven terwijl ik de energie voelde stromen en de zinnelijkheid. Wow, wist niet dat dit bestond. Wat doen jullie mooi en dankbaar werk, ik maak een diepe buiging voor jullie, al weet ik dat ‘all praise goes to the divine.  

Suzanne Wohrman

Diepe diepe dankbaarheid naar jou, Yama, en het enorme fijne team. Wat een veilige, warme en liefdevolle bedding hebben jullie neergezet! Die bedding is het prachtig medicijn om de magie nog dieper en mooier door me heen te laten stromen… Prachtig hoe alles via jullie lichaam in muziek, zang, dans, liefde, zorgzaamheid wordt omgezet, getransformeerd en er een magische samenwerking plaatsvind WOWIE!! Ik voel dat ik nog veel bij jullie mag gaan reizen... diepe dankbaarheid.

 

Merit Koelink

Als arts, healer, specialist en onderzoeker van altered states of consciousness en de rol van sjamanisme daarbij, ben ik diverse malen bij rituelen van Yama en Zelday geweest en ik  kan ik niet anders dan het werk van Yama en Zelday aanbevelen bij iedereen die zijn innerlijk wil exploreren. Ik heb veel rituelen meegemaakt op deze wereld, maar wat Yama en Zelday neerzetten is van een bijzondere aard, met een kwaliteit die niet vaak gezien wordt. Liefdevol, artistiek en met gevoel voor details. Zij zetten echt iets neer wat uniek is in de wereld – met rust, liefde en expertise, met individuele aandacht en dan ook nog met superieure muzikale talenten is hun ritueel een echt avontuur naar binnen. Ik wens dat iedereen zoiets ten minste een maal per jaar mag beleven… AHO! 

Jan Keppel Hesselink

De ceremonies worden met veel overgave, liefde, passie en totale toewijding verzorgd door het magische koppel Yama en Zelday!  Ik ben hen heel erg veel dank verschuldigd en ben ondergedompeld in een warm bad van liefde en genegenheid.  Yama en Zelday beheersen alle aspecten van deze ceremonies tot in perfectie! Ik kan mij dan ook geen betere begeleiding wensen en bedenken dan datgeen wat zij iedere keer weer weten te organiseren! Je hoeft niet perse naar de Amazone om de Maestros te gaan vinden, Yama en Zelday zijn twee buitengewoon getalenteerde maestros! 

Coen Kersten

Dankbaarder dan ooit tevoren… voor alles wat ik heb mogen zien en voelen, proces ik zachtjes en liefdevol behoorlijk na… Wat een immens intens magische 4 daagse innerlijke reis heb ik mogen ervarenTransformaties stromen helder en bewust met aandacht binnen in mijn dagelijks leven. Inzichten die voor mij, mijn leven en naasten live changing zijn. 

Wat een enorm veilige warme liefdevolle ruimte is er gecreëerd door Yama en Zeldayom zo te mogen reizen en diep in onszelf te kijken. Continu zuiver en liefdevol afgestemd op een ieder zijn proces en het groepsproces, met een onvergetelijke bedding van samen dragen, dankzij YamaZelday en hun onvergetelijke prachtige team van begeleiders. 

Wat een liefde en gedragen reizen met alle prachtige brothers en sisters om mij en met mij… Het is een enorme meerwaarde om samen in een groep te reizen zoals in deze retraite, dan zie en voel je zoveel meer en dieper… zo’n verbinding samen, zo veel spiegels… Genoten en gesmuld van de met passie en liefde gemaakte overheerlijkste voedzame voeding.  

Ik ben dankbaar dat ik deze reis bij Yama en Zelday heb mogen maken, in het oerwoud van aanbod is er geen dieper gewortelde boom zoals jullie dat samen zijn.

Thamar van Dijke

Over de retraite van november 2019 kan ik kort zijn: WOW!!
Maar OK, ook nog iets uitgebreider dan… Ik kende Yama en Zelday nog niet, maar dat duurde niet lang. Wat een mooie intentie en energie kunnen deze 2 sjamanen samen neerzetten. Stevig en kordaat en toch met alle liefde. Elke ceremonie werd begeleid door prachtige Icaro’s en wondermooie muziek.
Als Yama zong dan leek het wel of ze in je hoofd zong in plaats van tegen je oren. Yama verstaat de kunst om noten te zingen die je niet op een piano tegenkomt met een ritmiek die absoluut niet uit het westen komt. En als Zelday dan het ritme mee oppikt met ratels en/of de sjamanendrum ontstaat er een magische muzikale reis die je meevoert diep in de jungle en je eigen staat van zijn. Overdonderend wordt het pas letterlijk wanneer Zelday zijn didgeridoo laat spreken. Hij is werkelijk een meester op de didge. En dan vergeet ik bijna nog die metersgrote gong. Wow, wat een gebulder in frequenties kan daar uit getoverd worden. Het hele scala van tonen en boventonen donderde in de ruimte, zowel op vol volume als teder, lieflijk en zacht. Mijn muzikale hart werd keer op keer geraakt in een omvang die onmetelijk is.
Daarnaast heb ik Yama en Zelday ervaren als twee begeleiders die hun wortels diep in de jungle hebben liggen maar met hun nuchterheid volledig een grote groep kunnen faciliteren. Ga ik het nog een keer doen? Jazeker… Jij ook? – Grandfather Ro

Rob Nijmeijer

Het was een magische retraite met Yama en Zelday en het geweldige team. Ja, magisch in alles wat mocht zijn. Omringd door liefde en warmte in totale veiligheid. In samen zijn met al mijn nieuwe broers en zussen. Diep respect voor alles wat het bewustzijn wakker maakte. 
Maandag morgen terug op het werk… en oooh wat een andere wereld om mij heen. Hoe integreer ik mijn verkregen inzichten in mijn dagelijks leven, mijn werk...? “Met zachtheid” hoor ik de Moeder zeggen. En dat is precies wat nu aan het gebeuren is. Zachtheid in mij straalt naar buiten en collega’s vragen waarom ik zo straal. Ik vertel ze over de magie van de retraite. En ik voel me blij en dankbaar. 

 

Emiel Janssen

Ik ben zo dankbaar voor Yama, Zelday en hun geweldige team. Ik ben blij dat ik kon meedoen in deze mooie retraite, zo liefdevol en vol compassie. Vanaf het eerste moment van de retraite voelde ik mij thuis en veilig. Het is mooi om te zien dat deze Peruaanse traditie in NL gebracht wordt met dezelfde magie als in de Amazon jungle. Muziek en instrumenten zoals de Gong, Didgeridoo, gitaar, etc waren fantastisch! Alles heeft mij geholpen het licht in mijn hart te ontdekken. Ik ben zo blij met deze ceremonies en ik ben zo dankbaar voor jullie en voor Pachamama. GRACIAS, GRACIAS, GRACIAS!

Karina Quiroz uit Peru

* Sister Medicine Retreat *
Dankbaar Yama, voor wat je steeds weer mogelijk maakt om te laten ontstaan, creëert… Yama, samen met alle vrouwen in het team, voor jullie voelbare sisterhood die het voor mij/ons mogelijk maakt to dive… dive deep. En dankbaar voor alle dierbare sisters… we did it together. Very happy. Love you all.

Rianne Kalyani

* Sister Medicine Retreat *
Oneindig veel dankbaarheid voor afgelopen weekend. Dankjewel liefste Yama en team voor het wonderlijke werk dat jullie doen en voor jullie liefdevolle begeleiding. En dank aan alle lieve sisters, zoveel dank voor deze helende reis met elkaar.

Saskia Vrielink