Sessies door Yama & Zelday

Je vindt hier de Nederlandstalige reviews van Sessions by Yama & Zelday.

De inhoudelijke tekst is helaas (nog) niet in het Nederlands beschikbaar.
Klik hier om terug te gaan naar de Engelse tekst.

Omdat Yama’s werk voorbij land- en taalgrenzen reikt, heeft ze voor een grotendeels Engelstalige website gekozen. Mocht je behoefte hebben aan verduidelijking, dan kun je haar mailen en zal ze je vragen graag in het Nederlands beantwoorden.

Wat betreft de voertaal van de events en sessies: het is Yama’s intentie om zoveel mogelijk mensen die interesse hebben in haar werk te kunnen bereiken. Sessies, ceremonies en retraites worden daarom soms in het Nederlands, soms in het Engels en dan weer tweetalig gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

ENGLISH HERE
,

Ik heb een healing sessie van Yama Voorhorst en Zelday Karssen mogen ontvangen. Wat een ontvangen was dat… ik voel me zo dankbaar voor deze ochtend! De prachtige klanken van de gong,didgeridoo en instrumenten uit de jungle die op zoveel lagen binnenkomen, trillen, losmaken en soort van ‘re-organiseren’. De afgestemde liefdevolle diepe helende aanraking, waardoor naar de oppervlakte mocht komen wat diep in mijn systeem opgeslagen lag en er zó naar verlangende gezien, gevoeld, geuit te worden. De liefdevolle toewijding en aanwezigheid van beiden, wat een geschenk… Dank jullie wel lieve Yama en Zelday en dank universum dat onze paden elkaar hebben gekruist!

Marleen Bosch

Ik wil jullie met heel mijn hart danken voor jullie begeleiding tijdens de sessie samen. Al tijdens de womb healing dag trok ‘je me aan’, Yama. Je voelt warm en veilig voor mij, waardoor ik me gisteren ook echt kon overgeven aan deze ervaring. En ook jij Zelday, ook al vind ik mannen vaak dan toch een soort (wantrouwend ofzo) spannend, jij gaf me de mogelijkheid om ook andere ervaringen op te doen. Ik voelde me super veilig bij je en ik heb constant gevoeld dat je er was en liefdevol aanwezig was, in gelijkwaardigheid en toch super mannelijk. Dit maakte dat ik relatief relaxed aankwam en deze ervaring ook echt aan durfde te gaan. Dan de sessie zelf. Ik voel dat er heel veel in beweging gezet is en voor mij is het voor het eerst dat ik in zo’n mate controle kon loslaten en mij lichaam en intuitie leidend kon laten zijn. En tegelijk heb ik daardoor ervaren hoe natuurlijk dit ergens voor me voelt en wat voor een ‘weten’ ofzo er dan aanwezig is. Ik heb echt het gevoel dat ik ‘mezelf gevoeld heb’. Verder merk ik dat mijn hoofd er niet heel veel van snapt, maar volgens mij is dat oké! Het heeft in ieder geval diepe indruk op me gemaakt en ik voel grote dankbaarheid. 

Yvette Kempen

Ontvangen in openheid, een warm welkom door Yama en Zelday. De ruimte waarin de sessie plaats vond was gevuld met didgeridoos die Zelday zelf gemaakt heeft, de wanden hangen vol, een prachtige grote gong aan het hoofdeind van waar ik lig, ik zie klankschalen, gitaren en kleine instrumenten… een krachtige prachtige ruimte voor een sessie! 
Met respect voor elkaar beginnen we de reis. Ik spreek mijn intentie uit voor deze sessie, een diepere verbinding maken met mijn lichaam en vooral mijn bekkengebied.Ik geef me over aan de handen van Yama en de klanken van Zelday… Ik voel hoe Yama zich afstemt op mij, mijn lichaam rustig en liefdevol aanraakt, op zoek naar de opening om dieper te kunnen werken…langzaam ontvouwt mijn lichaam zich, de trilling van de klanken openen mijn energieveld, helpen me in het moment te blijven, uit mijn hoofd, in mijn hart, me te laten raken door de handen en de klanken… de handen van Yama tasten af en volgen de energie die in beweging wordt gezet door haar aanraking en door de klanken toe te laten.Een krachtige combinatie….. Ik voel me zakken, meer en meer in contact met mijn lijf, voel mijn verlangen op diepe laag ontmoet te worden…. Yama durft te volgen en ik ben haar dankbaar voor haar doortastendheid en Zelday voor zijn afgestemde klanken. De gong opent mijn energieveld… Ik voel hoe ik steeds meer meetril met de klanken…. In vertrouwen laat ik los, geef me over aan de aanraking, omhult in de veilige bedding van hen beiden… Didgeridoo sounds… handen die raken….lijf wat in beweging komt…opent…voelt…laat gaan… overgeeft… ademt… ontmoet… in mij, mijzelf en ontmoet worden in klank en aanraking… De trilling van de instrumenten geven veiligheid, mijn energieveld opent als vanzelf waardoor ik steeds meer en verfijnder kan voelen. Een prachtige ondersteuning van de massage en daarnaast ook zijn eigen werk aan het doen. Klankschalen om mij heen, een klankschaal op mijn borst die lang trilt…en het geluid me vervult met leegte… Tegen het eind van de sessie zie ik mijn eigen energieveld om mij heen, voel hoe het trilt, levend en stralend, gelig licht om mij heen….in mij voelt het licht, en levend, trillend… 

Yama sluit af met een icaro, Zelday begeleidt mee op gitaar, het is prachtig en het ontroert me dat dit voor mij gespeeld wordt.En zo is de hele sessie ontroerend voor me….heeft me geopend op diepe laag…en voel me dankbaar voor het lef dat Yama heeft in het volgen van haar intuitie en me daarmee zo diep heeft kunnen raken! Een prachtige sessie die me lang bij zal blijven. Heeft me meer in contact gebracht met mijn diepe verlangen, om dat diep te durven voelen, om er in ontmoet te worden, wow, dat is bekrachtigend!En het heeft mijn energieveld meer geopend waardoor de levensenergie vrijer en blijer kan stromen Dank jullie wel Yama en Zelday. Voor de veilige beddingen het diepe werk. Dankbaar!

Caroline de Bruyn

Een sessie van Yama en Zelday samen ontvangen was een nieuwe ervaring voor mij, en wat ben ik er blij mee! Ik worstelde met een paar dingen en had nog niet helemaal scherp waar het hem eigenlijk precies in zat en wat ik nu nodig had, het was fijn omdat met elkaar helder te krijgen en aan de slag te kunnen gaan. De hulp en ondersteuning was zo afgestemd met het op mijn eigen kracht dingen aangaan en vrijgeven. Heerlijk! Ik voelde me volstrekt veilig in alle kwetsbaarheid. Het samenspel tussen Yama en Zelday, fantastisch. Het klankbad dat Zelday neerzet is zo een wezenlijk onderdeel van de sessie, Zelday ondersteund niet Yama tijdens de sessie, maar zij doen het samen! Zij zijn samen het kanaal voor de healing. 

Na de sessie resoneerde iedere cel in mijn lichaam na, ik noem het een juichen van mijn hele wezen via mijn cellen. Er was ruimte ontstaan doordat ik nog stukjes oud trauma aan kon kijken en ik vooral vrij heb kunnen geven van wat ik de laatste tijd aan indringende gebeurtenissen onbewust toch opgeslagen had in mijn lichaam. Dit maakte me regelmatig zwaar en moe en raakte ik de verbinding met mijn lichaam teveel kwijt. 

Nu vijf dagen later ervaar ik keer op keer de werking van de sessie. Het heeft me weer (her)verbonden met mijn lichaam, voel een diepere verankering van mijn wezen met mijn lijf, ben rustiger met meer zelfvertrouwen en kracht. 

Marie Louise Amaruq

Er zijn geluiden zo subtiel, ziele-zacht en heel dichtbij… Ik word als een baby, die eindelijk ontvangt waar ’t zo naar verlangt. Ik drink het in en laaf mijn cellen!

De klanken van Zelday op de Didgeredoo’s zijn niet in woorden te vatten. Ze fluisteren …. en zingen dan weer krachtig hun lied. Ze spreken een taal die de weg vibrerend naar binnen weet en wonderschoon afgestemd is. Wat een waanzinnig medicijn! Yama kijkt liefdevol in mijn ogen, waar we elkaar in de diepte ontmoeten. Vol vertrouwen geef ik me over aan en het is alsof ik in een oneindige ruimte beland. De indrukwekkende klanken van de gong versterken deze ervaring en nemen me mee op reis.

Hierna begint Yama op gitaar en ook deze subtiele klanken raken mijn hart. In haar lied klinkt de zachte, krachtige en liefdevolle stem van Moeder Aarde. Ik word er door gedragen, gewiegd en gestreeld. 

Tot slot mag ik mijn lied of klank laten horen. Ik durf mezelf hierin niet te laten zien. Maar als Yama wil afronden, geef ik uiteindelijk toch nog gehoor aan een krachtige innerlijke stem die heel graag met de hele groep het lied “Love, love, love, love” wil zingen. Dit wordt een prachtige, liefdevolle en verbindende ervaring, die precies klopt! Zo blij dat ik op de valreep durfde te luisteren.”

Jetske