Deva Yama

Tantrica. Womb Wisdom Keeper. Shamanic Plant Medicine Singer.

Deva Yama
Deva Yama begeleidt persoonlijke, spirituele en collectieve ontwikkelingsprocessen van individuen, partners en groepen op het gebied van Awakening en Transformatie. Yama’s helingen, energietransmissies en inwijdingen zijn volledig gebaseerd op de belichaming van het helen van zichzelf. Hiervoor heeft ze in verschillende tradities en ‘lineages’ leringen en initiaties ontvangen, waaronder de Kaula Heart of All, haar tantra familie, oude genezingsmanieren van de inheemse Paqo‘s (sjamanen) in het Andesgebergte en de sjamanistische Plant Medicijn Maestros in de jungle van de Peruaanse Amazone.

Door verschillende ‘ongeneeslijke’ ziektes te overwinnen (waarover ze vertelt in haar boek ‘Van Stoornis naar Gave’), heeft Yama opnieuw contact kunnen maken met haar natuur en de natuur om zich heen, waarbij ze zichzelf – ondanks zichzelf – terugvond op een oud Sjamanistisch pad. Daar bleek ze toegang te hebben tot universele spirituele wijsheid en in staat te zijn deze transcendentale energieën in de wereld over te brengen. Yama kan het best worden omschreven als een Sjamanistische Tantrica, die eeuwenoude verborgen (maar niet geheime), helende tools (hulpmiddelen) brengt, die de diepe maar vaak vergeten kracht in jou kunnen (her)activeren. Tools om je verleden te zuiveren, toxische emoties vrij te maken, je energetische paden te openen, je heilige sensuele zelf te activeren en je potentieel te volop te gaan benutten.

Deva Yama (NL) 1Deva Yama (NL) 2

Het leven is niets anders dan een grote uitdaging om in je kracht te gaan staan, 
je werkelijke ruimte in te nemen, je licht te laten schijnen en je Hoogste Optie te leven. 
Ware evolutie vindt niet plaats tussen generaties,  maar binnen één mensenleven. 
– Deva Yama

Hoewel Yama diep geraakt en gevoed is door verschillende oude tradities, is haar stijl onmiskenbaar haar eigen. De zaden van deze tradities werden immers geplant en gekoesterd in de vruchtbare grond van haar begrip, ervaringen en culturele context, waardoor nieuwe vormen ontstonden die geschikt zijn voor diegenen die zij dient. Yama deelt gul haar praktische en spirituele kennis en leert je te luisteren naar de oude, creatieve boodschappen die diep in je ziel verborgen liggen.

Tantra, plantmedicijnen en mijn eigen zingen zijn mijn medicijnen.
Ik geloof dat we allemaal onze unieke medicijnen hebben om te delen met de wereld.
Een van mijn belangrijkste doelen is om JOU je eigen geschenken te helpen vinden, vaak diep van binnen begraven, in je meest pijnlijke wonden. Durf je daar te kijken …? Omdat je een transformatie kunt ondergaan als gevolg van je wonden en lijden. Het is de wond zelf die je helpt op een innerlijke reis te gaan, die de transformatie zelf wordt. 
– Deva Yama

Zó mooi, puur, helend, diepgaand, verbindend en liefdevol… dat wat Yama de wereld in brengt (zichzelf en dit diepe transformerende en verdiepende werk). Ik kan sessies en retreats bij Yama uit de grond van m’n hart en bekken aanraden.

Marleen Bosch

Ongelofelijk mooi dit pad van ontwaken met Yama, het voelt als zo diep thuiskomen bij haar wijsheid. De diepe verbinding met Pachamama, de plantmedicijnen en het thema Heilige Huwelijk; ik heb vele inzichten, genezing en heling ontvangen in de ceremonies en retraites bij Yama. 

Krista Steenbergen

Fijn dat alles er mag zijn, dat jij Yama altijd eerlijk bent, direct, puur, vol liefde, aanwezig, veilig en te vertrouwen… en dan heerlijk met humor de boel van een ruimere kant kan belichten! Heel inspirerend en bevrijdend! 

Merit Koelink

Yama! Rauw, echt, zacht, liefdevol, krachtig, zeer sensitief, no nonsense. 

Esther Renate Glas

Yama, je bent groots in wat je losmaakt en weet te transformeren. In mij is zoveel veranderd doordat ik jouw heb ontmoet en vertrouwd. Dankjewel voor al je begeleiding in zo vele vormen. 

Ellen van den Brink 

Yama Voorhorst weet hoe zij diepe, interne processen moet begeleiden… daar kan geen psychiatrische opname tegenop. Oh Yama, zo fijn dat ik bij/met jou zulke diepe stukken kan en mag aankijken en helen. Voel me immens rijk en dankbaar. 

Manon Jansen

Mijn vertrouwen is volledig terug. Wat ben ik dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen Yama, en daarmee zoveel meer!!! Alleen maar liefde en dank.

Maaike Borsboom

Soms weet je gewoon dat iets niet zomaar op je pad komt, het is een bliksemflitsje in je hart, je ziel, die je vertelt dat het HET juiste moment, DE juiste beslissing, of DE juiste persoon voor jou is. Toen ik Yama tegenkwam gebeurde dit bij mij. Ja, hehe, daar BEN je… Na een hele lange donkere tijd liet ze mij in samenwerking met de plantmedicijnen, weer voorzichtig vertrouwd raken met het Licht, mijn eigen kracht en dat was pas echt eng voor mij. Want hoe donker ook, het was wel heel veilig en vertrouwd. Maar mijn ziel verlangde, nee HUNKERDE naar mijn eigen Licht. De Sacred Space die Yama creerde, waarin alles wat er in mij was, er mocht zijn in alle lelijkheid, schoonheid en kracht. Ik mocht het aankijken, het bedanken en loslaten. Lifechanging.

Na een latere retraite die ik bij Yama heb mogen ervaren, werd er zoveel geactiveerd en wakker gemaakt in mijn wezen, hoe ging ik dat in godsnaam integreren in mijn dagelijkse leven als moeder, in mijn relatie(s), in mijn werk als Illustrator voor de commerciele retailbedijven die ik als klant had? De wereld die de planten me hadden laten zien en alles wat ze me hebben laten herinneren, was voor mijn gevoel, teveel om mee te nemen naar mijn leven thuis. Maar het verlangen om dit te laten samenvloeien was heel groot. Het is tenslotte mijn zielsbestemming, dat was duidelijk en eenmaal wakker kun je niet meer terug he, het was TE belangrijk en mijn taak hier om het neer te gaan zetten. Als moeder, als geliefde EN als Illustrator. Maar hoe?!

Yama worked her magic with me. In een integratie sessie hebben we samen, op een hele liefdevolle zachte doch ferme no bullshit way, gepraat en energiewerk gedaan waarmee we de losse eindjes konden vastknopen, de nog zwevende stukjes een plek konden geven. YES! Een hele dikke YES het is goed zo en nu aan de slag om dat Licht te verspreiden! Waardoor ik nu vol vertrouwen en heel veel liefde, mijn werk, in alle opzichten, verder kan gaan neerzetten. Ik ben tot in het diepst van mijn ziel dankbaar dat het Universum Yama en de planten op mijn pad heeft gebracht. Gracias Mama Yamita.

Meggy Lemmens

Lieve mooie Yama, dank je wel voor jouw kwetsbaarheid in je werk, je eigen open delen; en tegelijk voel ik zo jouw grootser dienen. Groots werk voor mij; voor ons, maar ook voor het collectief. En dat vraagt veel…dappere jij. Dit aangaan is moedig. Jij maakt een divine calling in mij wakker. Ik ontmoet jou in een veld voorbij dit lichaam, voorbij de woorden… daar waar oude tradities, oude rituelen, medicijnvrouwen en mannen samenkomen. Jij herinnert mij aan mijn pad, opent in mijn volledige overgave aan iets wat groter is dan ikzelf en je geeft me vertrouwen. Ik voel me heel erg gezien en gehoord. Daar in mijn ‘adelaarsnest’ hoog in de bergen, speel jij jouw drum, breng jij jouw klank en voel ik jouw moederkracht als een zacht dekentje om me heen zodat ik langzaam aan leer om op deze aarde te zijn. Jii brengt me daar waar ik nu langzaamaan durf te openen, vertrouwen en toe te staan… dankjewel voor dit pad.

Judith Penninx

Dank je wel dat jij altijd je pure Zijn inbrengt, hoe jij anderen voor kunt leven, kunt inspireren, wakker maken, de weg wijzen, vanuit je eigen verbinding met ‘la memoria’, dat collectieve veld van oude herinneringen. Voor mij ben jij een kompas, een vuurvliegje, een spotlight, jij schijnt licht op en in het duister dwars door gebaande patronen heen.

Ellen van den Brink

Lieve, lieve Yama, wat een ervaring afgelopen weekend.  Zoveel zorg, zoveel kennis, zoveel geborgenheid… Het duurde voor mij even voor ik het kon binnenlaten, maar toen ik het uiteindelijk toeliet, mede dankzij een zachte helpende hand, zo’n diep helende ervaring mogen meemaken. Ik ben  op dat moment thuisgekomen in de wereld en in mijn lichaam. Nu na een week is het effect wat aan het temperen, maar ik blijf veel inzichten meedragen en probeer op tijd de nodige aandacht aan de baarmoeder te geven. Zoveel oprechte dank voor jou, en de fantastische mensen rondom jou. Stuk voor stuk pareltjes!

Sandrine, uit België

Ik heb twee psychiatrie opnames gehad maar nu weet ik zeker dat dat nooit meer gaat gebeuren. De wonde die op waanzin lijkt, is er met de wortel uitgehaald! Dit geef ik je op een briefje: dat krijgen ze in de psychiatrie nergens klaar. INTEGENDEEL. Dank dank dank, Yama! Je bent mijn groot voorbeeld. Ontzettend blij dat mijn pad het jouwe mag kruisen

Cindy Kessels uit België 

Yama had ik eerst gezien op facebook en ik had al direct gevoel dat ik iets met haar te doen had. Uiteindelijk heb ik haar op een Lorelei festival ont-moet en sindsdien heb ik al een heel pad met haar mogen afleggen. Meerdere keren de Womb Wisdom Retreat, de Realignement Retreat, Jaartrainingen the Sacred Path en de Sacred Way, Shamanic Medicine Retreats, Plantenceremonies, Toad Ceremonies, Sister Retreats…
Ik krijg een big smile op mijn gezicht als ik denk aan wie ik was en hoe ik mij voelde tijdens onze eerste ontmoeting en wie ik nu ben en hoe ik me nu voel. Dankbaar. Het is steeds weer dichter bij mijzelf komen, dieper in mijzelf zakken… gaan leven ipv overleven… en de verhalen van het verleden loslaten en met liefde kijken naar wat is.

Rianne Kalyani uit België 

GROTE Dank Yama, voor jouw moedige oorspronkelijke oorzakelijke urgente consequente eloquente attente potente VroedVrouw en Wroet-Vrouwschap voor ‘De Nieuwe Tijd’… Grote Dank Voor Jouw Grote Blijdrage aan het Geheel, aan Moeder Aarde, aan deze tot dusver zo verstoorde en gepijnigde Mensheid… Mede Dankzij Jou, o Doorleefde Essentie Vrouw, heb ik alle Vertrouwen in de Toekomst, ónze  Toekomst… Aho. Liefs van Bo

Bo Baden

Dankbaar voel ik mij dat Yama op mijn pad kwam. Daar waar ik dissocieerde kon zij mij zien en horen voorbij de woorden. Vertrouwen, geloof en verbinding brachten mij terug naar mijn stroming. Yama herinnerde mij elke keer weer aan mijn diepere weten, mijn divine calling. Haar mooie afgestemde werk, haar prachtige muziek en haar rituelen brachten me weer in alignment met wie ik werkelijk ben. Dank je wel Yama, voor waar jij in bent voorgegaan, jouw groots innerlijk werk, jouw volledige overgave aan jouw Sacred Path. Ik buig voor jouw moed om werkelijk aan te gaan, toe te staan. Jouw draagkracht reikt verder dan de hoogste bergen. And I wil remember… yes, I will. Dank je wel voor wat jij brengt in deze wereld. Thank you for reminding. I love you, beautifull sister

Anoniem