Casa Medicina

Yama & Zelday • Medicijnkoppel • Sacred Plant Ceremonies & Retraites

Casa Medicina
Casa
 Medicina biedt ceremonies en retraites met Natuur, Sound Healing & Medicijnmuziek  

Yama & Zelday
Tijdens hun werk met de heilige medicijnplanten diep in de jungle van Peru, werden Yama Voorhorst en Zelday Karssen ingewijd als Medicine Couple met de diepgaande taak om hun kennis en inzichten in het veld van Bewustzijn, Heling en Creativiteit bij elkaar te brengen en te vertalen in geluid en aanraking, in hun werk thuis. Deze ‘heilige ruimte’ is de basis van het werk wat ze nu met Casa Medicina de wereld in brengen. 
De samenwerking van Yama en Zelday tijdens helingssessies, het begeleiden van rituelen, ceremonies en retraites is magisch. Ze vullen ze elkaar niet alleen naadloos aan en tillen elkaar naar grotere hoogten, maar er gebeurt er iets veel groters… het is niet meer Yama die doet waar ze goed in is en Zelday die zijn bijdrage levert. Vanaf het moment dat ze afstemmen en intunen, vallen hun energieën, geluiden, vibraties, adem en aanrakingen samen en creëren ze een Sacred Space waarin wonderen mogen gebeuren. Yama en Zelday zijn volledig beschikbaar voor- en dienstbaar aan het proces wat door hen heen mag plaatsvinden. 

Casa Medicina (NL) 1

Deva Yama 
Yama heeft de gave om je met een zachte kracht wakker te schudden, je bewust te maken van je unieke zuivere zelf, jouw innerlijke bron te ontsluiten voor spirituele groei en transformatie, en je vergeten creatieve krachten te (her)activeren. Hiertoe werkt ze met oeroude tantrische en sjamanistische helingsmethoden die je helpen om je energetische kanalen te openen, je verleden te zuiveren, belastende emoties vrij te geven en je potentieel volop te gaan benutten. 
Na het overwinnen van verschillende ‘ongeneeslijke’ ziektes (waarover ze vertelt in haar boek ‘Van Stoornis naar Gave’)realiseert Yama zich dat ze zonder deze jarenlange, zware ervaringen haar medicinale gaven nooit ontdekt zou hebben. Haar ziekteproces is eigenlijk een lange inwijdingsweg geweest naar haar helende krachten. Door haar ‘stoornis’ te transformeren is het een bron van wijsheid en inspiratie voor anderen geworden. Yama is in de loop der jaren in de leer geweest bij verschillende sjamanistische Maestros in de jungle van de Peruaanse Amazone, waar ze talloze fysieke en spirituele reinigingen en –rituelen onderging om een beschikbaar kanaal te kunnen zijn voor het kosmische plantenbewustzijn en de manifestatie van awakening’ processen.  

Zelday Karssen
Zelday’s gevoel voor klank en liefde voor muziek brachten hem aan het begin dit millennium een nieuwe passie: een instrument wat zijn origine kent in de noordelijk gelegen Aboriginal clans van Australië. Terwijl de hedendaagse tijd als een sneltrein vooruit dendert, begon hij aan een reis terug in de tijd, terug naar een op zich eenvoudig lijkend instrument, wat zijn leven zowel geestelijk als lichamelijk meerwaarde heeft gegeven. Als reiziger trok hij voor langere tijd door het land van herkomst, om het zand van het land te proeven. Zelday’s muziekstijlen variëren breed – van meditatiefpercussief en trancedentaal tot theatraal. Door jarenlange opgedane kennis en studie vervaardigt Zelday zelfgemaakte didgeridoo’s, de Karssen-didgeridoo Collection die hij wereldwijd verkoopt. 
Na het nodige grondige transformatiewerkonder andere met de Medicijnplanten uit de Amazone, ontstond er naast zijn muzikale projecten ook de beweging naar Sound Healing-sessies en ceremonies. Met geluid als zijn belangrijkste gereedschap deelt Zelday vanuit deze bewustzijnsruimte, waarbij hij de hoge staten van puur bewustzijn die hij daar vindt, vertaalt naar vibraties. Hiervoor gebruikt hij naast zijn didges onder meer de zonnegong, klankschalen en nog veel meer. 

Dit helende werk gaat over een diepe herinnering aan ons werkelijke menselijke bestaan, een universeel bewustzijn, onze collectieve en individuele inspiratie waaruit iedereen en alles is opgebouwd. – Zelday

We verwelkomen je vanuit een diepe ruimte van Bewustzijn en Liefde,
Yama & Zelday  

Dankjewel lieve Yama en Zelday, voor wederom een mooie retraite. Jullie zetten prachtige ceremonies neer en bewaken en sturen heel mooi de energie. Met de intentieronde en de sharing is het ook helemaal af.  Nieuwe focus en inzichten integreer ik weer in mn leven.

Hugo Julius

Het immense vertrouwen, de zachtste zachtheid, onvoorwaardelijke liefde, zuivere kennis, mooie heling, prachtigste voortdurende klanken en de pure engelenzang van Yama en Zelday, vanuit hun hart, naar ons allen… Dankbaar met heel mijn hart en ziel.

Thamar van Dijke

Wow, wat Yama en Zelday neerzetten maakt 1 + 1 zelfs 5!!! De ceremonies me de planten (cacao, tabak, rapé) en geluiden die zij en neerzetten… een magische combi voor mij!  Wat was het magisch.  Diep, donker, intens… maar ook zo veel helderheid tot diep in de wortels van mijn ziel! Dank je voor ‘holding space. 

Manon Jansen

Ik en enorm onder de indruk van het mooie werk dat jullie brengen samen als medicine couple, ik voel diepe dankbaarheid.

Merit Koelink

Ik ben bijzonder dankbaar dat ik in de baarmoeder die Yama en Zelday met ons creëren, mag leren en tot mijn bestemming komen/stromen. 

Ine Braaksma

De retreat werkt nog steeds door en zinkt dieper in. Het heeft in mij heel veel in gang gezet en mijn creativiteit gevoed en meer geopend. Ik vond het een ongelofelijk mooie en bijzondere ervaring en ga zeker terugkomen!

Christel

Als arts, healer, specialist en onderzoeker van altered states of consciousness en de rol van sjamanisme daarbij, ben ik diverse malen bij rituelen van Yama en Zelday geweest en ik  kan ik niet anders dan het werk van Yama en Zelday aanbevelen bij iedereen die zijn innerlijk wil exploreren. Ik heb veel rituelen meegemaakt op deze wereld, maar wat Zelday en Yama neerzetten is van een bijzondere aard, met een kwaliteit die niet vaak gezien wordt. Liefdevol, artistiek en met gevoel voor details. Zij zetten echt iets neer wat uniek is in de wereld – met rust, liefde en expertise, met individuele aandacht en dan ook nog met superieure muzikale talenten is hun ritueel een echt avontuur naar binnen. Ik wens dat iedereen zoiets ten minste een maal per jaar mag beleven… AHO! 

Jan Keppel  Hesselink

Voor het eerst in mijn leven heb ik tools ontvangen waarmee ik het donker beter kan omdraaien naar licht. De muzikale begeleiding was fenomenaal. Woorden kunnen niet voldoende zeggen hoemeer dan ondersteunend de klanken waren, de liederen die Yama zong, de grote gong die op het juiste afgestemde moment voor nog meer verdieping in de groepsprocessen zorgde, Zelday, wiens lijf volgens mij een verlengstuk is van heel veel instrumenten, indrukwekkend en doeltreffend. Zijn geaarde aanwezigheid samen met zijn liefdevolle ‘godin’ Yama gaven mij vertrouwen op momenten dat het tijdens de ceremonie lastig was. Een onbeschrijflijk samenspel van magie, klank en heling
De veilige bedding onder de bezielende leiding van Yama, Zelday en hun geweldige team en de directe link met de Peruaanse jungle, maken dat ik opnieuw voor hun zou kiezen.

Carry Maarse

De ceremonies worden met veel overgave, liefde, passie en totale toewijding verzorgd door het magische koppel Yama en Zelday!  Ik ben hen heel erg veel dank verschuldigd en ben ondergedompeld in een warm bad van liefde en genegenheid.  Yama en Zelday beheersen alle aspecten van deze ceremonies tot in perfectie! Ik kan mij dan ook geen betere begeleiding wensen en bedenken dan datgeen wat zij iedere keer weer weten te organiseren! Je hoeft niet perse naar de Amazone om de Maestros te gaan vinden, Yama en Zelday zijn twee buitengewoon getalenteerde maestros! 

Coen Kersten